7% w Alior Bank – Konto Mega Oszczędnościowe opinie i szczegóły promocji

Konto Oszczędnościowe w Alior Bank to w założeniu produkt skierowany do klientów poszukujących bezpiecznej i rentownej formy oszczędzania. Tym razem przygotował ofertę z wysokim oprocentowaniem 7% na koncie Mega Oszczędnościowym. Czy warto z niego skorzystać? Jakie warunki trzeba spełnić aby uzyskać promocyjne oprocentowanie? Jakie są opinie o koncie oszczędnościowym w Alior Banku? Sprawdźmy.

Konto Mega Oszczędnościowe – oprocentowanie i podstawowe wskaźniki oferty

Oprocentowanie7%
Kwotado 100.000 zł
Okres4 miesiące
Dla kogodla nowych i obecnych klientów
Wymagane założenie konta osobistegoTAK
Inne wymaganiawymagane wykonanie 5 płatności kartą na swoim koncie osobistym w każdym miesiącu trwania promocji, w przeciwnym wypadku oprocentowanie wyniesie 4,5%
Wpłata środkówtylko nowe środki – nadwyżka ponad sumę aktywów zgromadzonych na dzień 20.03.2024
Kapitalizacja odsetekmiesięczna
Oferta obowiązuje do7.05.2024

Alior Bank proponuje Konto Mega Oszczędnościowe z oprocentowaniem 7% w skali roku dla nowych środków do 100.000 zł po otwarciu Konta Jakże Osobistego oraz wykonaniu 5 płatności kartą debetową do tego konta. Druga opcja to oprocentowanie 4,5% w skali roku bez żadnych dodatkowych warunków.
Konto Mega Oszczędnościowe charakteryzuje również nielimitowana liczba przelewów internetowych na rachunek osobisty w Alior Banku. Aktualnie zakładając konto osobiste w Alior Bank można skorzystać z promocji i zyskać dodatkowo. Sprawdź poniżej.

Do 500 zł premii za założenie konta osobistego w Alior Banku

PROMOCJA AKTYWNA TRWA DO 31.05.2024 r. Każdy z nas lubi proste zasady – bo niby po co komplikować …

Dla kogo Konto Mega Oszczędnościowe (KMO)?

Z promocji może skorzystać każda osoba fizyczna, która:

1) ma minimum 18 lat,
2) posiada Konto Mega Oszczędnościowe,
3) od 26 marca 2024 roku do 7 maja 2024 roku wpłaci na KMO nowe środki,
4) nie brała udziału w poprzednich edycjach promocji Konta Mega Oszczędnościowego

Aby móc wpłacić środki na Konto Mega Oszczędnościowe wymagane jest założenie Konta Jakże Osobistego lub przekształcenia aktualnego rachunku na Konto Jakże Osobiste.

Jak założyć Konto Mega Oszczędnościowe (KMO)?

  1. Otwórz Konto Jakże Osobiste w terminie do 7 maja 2024 r.
  2. Jeżeli jesteś klientem banku
    • Otwórz Konto Jakże Osobiste na stronie promocji
    • Wypełnij wniosek i wybierz jeden z trzech sposobów potwierdzenia tożsamości: VideoSelfie, przelew weryfikacyjny z innego banku, wizytę kuriera
    • Po otrzymaniu dostępu do bankowości internetowej wejdź w Oszczędności
    • Uruchom Konto Mega Oszczędnościowe

Warunki jakie musisz spełnić?

Aby otrzymać oprocentowanie 7% na koncie Mega Oszczędnościowym musisz:

  • otworzyć Konto Jakże Osobiste w terminie od 1 marca 2024 roku do 7 maja 2024 r.
  • wpłacić nowe środki na swoje KMO (Konto Mega Oszczędnościowe)
  • wykonać 5 transakcji kartą wydaną do konta w każdym miesiącu do końca trwania promocji (transakcją nie jest wypłata z bankomatu)

To warto wiedzieć:

  • Nowe środki (do 100.000 zł) należy wpłacić najpóźniej do 7 maja 2024 r. Odsetki wpłacane będą na Twoje KMO ostatniego dnia każdego miesiąca
  • Jeśli nie spełnisz warunku związanego z transakcjami oprocentowanie Twoich środków będzie wynosić 4,5% w skali roku
  • Promocja trwa 4 miesiące. Czas ten liczony jest od dnia, w którym zaksięgowane zostaną na KMO nowe środki
  • Promocji nie aktywuje przelew środków z rachunku maklerskiego, który jest prowadzony w biurze maklerskim Alior banku

Zalety i wady Konta Mega Oszczędnościowego

Zalety
  • Atrakcyjne oprocentowanie konta
  • Darmowe przelewy na konto osobiste w Alior Banku
  • Darmowe konto osobiste, jeśli zapewnisz jednorazowy wpływ min. 1500 zł na miesiąc
  • Nagrody w programie Bezcenne© Chwile w ramach wybranej kategorii
Wady
  • Konieczność założenia Konta Jakże Osobistego
  • Konieczność wykonania min. 5 płatności kartą debetową miesięcznie
  • Tylko dla nowych środków

Ocena redakcji i użytkowników

7.3 Ocena
2 opinie
Konto Mega Oszczędnościowe

Kwota do 100.000 zł. Czas trwania 4 miesiące. Oprocentowanie 7% w skali roku. WYMAGANE KONTO: TAK

9Opinia redakcji
Ocena konta oszczędnościowego w Alior Bank
9
5.5Opinia użytkowników
Ocena konta oszczędnościowego w Alior Bank
5.5
Dodaj swoją opinię  |  Czytaj opinie i komentarze

3 komentarze
Pokaż wszystkie Najbardziej pomocne Najwyżej ocenione Najniżej ocenione Dodaj swoją opinię
  1. Ocena konta oszczędnościowego w Alior Bank
    90

    Bardzo ciekawa opcja, szczególnie dla nowych klientów, gdyż oprócz atrakcyjnego oprocentowania z wysokim górnym progiem jest możliwość zyskania premii za założenie konta. Dla najwyższego oprocentowania wymagana jest jednak aktywność.

    Pomocna(0) Niepomocna(0)You have already voted this
  2. Fajnie, że oferta jest dostępna również dla stałych klientów.

  3. Ocena konta oszczędnościowego w Alior Bank
    20

    Znalazłam lepsze rozwiązanie. Otworzyłam VeloKonto, Elastyczne Konto Oszczędnościowe faktycznie na 7% i Konto Oszczędnościowe VeloSkarbonkę. Super płacić kartą lub blikiem i dostawać za to zwrot na VeloSkarbonkę. Brak prowizji. Za wpłatę jedynie zapłaciłam. Dodatkowo za polecenie po spełnieniu warunków tj. zasilenie min. 2 000,00 zł przez 3 kolejne miesiące i wyrażenie zgód marketingowych prowizja 50,00 zł dla nowego klienta na start przy wpisaniu kodu polecenia.

    Pomocna(0) Niepomocna(0)You have already voted this

DODAJ SWOJĄ OPINIĘ:

Twoja całkowita ocena

Zarabianko
Logo